Egyesületünkről            A fajtáról            Fajtamentés            Hírek

Támogatás

fajTAMENTÉS


Tisztelt Látogató!
Kérjük ha tudomására jutott, hogy a környezetében orosz fekete terriert találtak, vagy elvesztettek, esetleg menhelyre vagy sintértelepre adtak le, netán balesetet szenvedett, értesítsen minket az alábbi elérhetőségeken:
            30/633-6985, 30/500-2601;
           
brtrescue@blackterrier.hu
Megkíséreljük a kutyát visszajuttatni eredeti gazdájához, vagy a tenyésztőjéhez, végső esetben szerető, új gazdát próbálunk keresni neki. Kérjük akkor is keressen bennünket, ha orosz fekete terriert lát méltatlan életkörülmények között sínylődni: láncon tartva, ketrecbe zárva, éheztetve, bántalmazva....
Sajnos ez a fajta is egyre divatosabbá válik, és a szaporítóktól vásárolt OFT-k azonosíthatatlanok, nincsenek tetoválva vagy chipezve. Ha menhelyre vagy utcára kerülnek, szinte lehetetlen megtalálni az eredeti tulajdonosukat és "tenyésztőjüket". Célunk, hogy ezeken a kutyákon is segítsünk, és megfelelő új otthont találjunk nekik.
Az azonosíthatatlan kutyákat csak chippel ellátva és ivartalanítva lehet tőlünk befogadni, így próbáljuk megelőzni a céltalan, minőségromboló szaporítást. Ha viselkedési problémás kutyával találkozunk, tapasztalt kiképző segítségét is igénybe véve próbáljuk a kutyát szocializálni, és csak gondos körültekintés mellett adjuk örökbe, minden esetben örökbefogadási szerződéssel.

Minden tagunk társadalmi munkában, a szabadidejében végzi feladatát: nincs menhelyünk, nincsenek fenntartási költségeink, így az egyesületnek nyújtott támogatást teljes egészében a mentett kutyák javára fordítjuk.


2018. JANUÁR 27. BEFOGOTT KUTYA!
Mezőtúron fogták be, a kutyakozmetikus lenyírt róla pár kiló szőrt. Orosz fekete kinézetű, de jóval kisebb kan, kedves, barátságos természetű. Chip száma: 953000010051780
Sajnos a chipje nincs regisztrálva, jelenleg a gyepmesteri telepen van, érdeklődni utána
a gyepmesternél: 06/70-338-0517
vagy a mezőtúri állatvédőknél lehet: 20/395-0432
Facebookon további fotók róla itt


_______________________________________________________________

2015. december 8. közvetített kutya
Színe és a fotók miatt orosz fekete mixnek tippelt, bohókás, szőrmók kinézetű kutya. Ma tisztáztuk a spánielmentő csapattal, hogy ő a valóságban sokkal kisebb, nem mini, de alig egy leheletnyivel nagyobb egy spánielnél. Ha valaki kedves szobacirkálót keres olyan szőrrel, amit orosz feketésre lehet nyírni, vagy egyszerűen csak ugyanúgy összeborzolni mint a fekete óriásokét, az ne habozzon, jelentkezzen Cédrusért ezen a számon: 30/99 83 947 CÉDRUS saját oldala


_______________________________________________________________

2014. december 13. Gazdis!
2014. november 6. Hat éves orosz fekete terrier kan sürgősen gazdát keres!
Nagy méretű, kiegyensúlyozott természetű, emberekkel és szuka kutyákkal remekül kijön. A család macskáját is nagyon szerette, de az idegen cicákat kergeti. Családi okok miatt nagyon sürgősen a fajtához értő, szerető új gazdit keres! Húgykő problémája miatt speciális táplálást igényel.
Érdeklődni róla az egyesület elérhetőségein lehet.

_______________________________________________________________

2014. március 30. Két fekete terriert keresnek! MEGTALÁLTÁK ŐKET!
Március 29-én Hatvanban a nyitott kapun kiszökött két felnőtt orosz fekete terrier, egy kan és egy szuka. A kan nagy méretű, rövid farkú, a szuka valamivel kisebb és hosszú farkú.

_______________________________________________________________

2014. február 11. Örökbe fogadták!
2014. január 15. Gazdát keres!
Pátyon talált 8-10 hónap körüli, kedves, embercentrikus, nagytermetű szuka kölyök gazdára vár. Külleme és természete miatt elképzelhető, hogy orosz fekete terrier keverék. Játékos, nagyon barátságos, szobatiszta, szófogadó, nagy testű kölyök. Pórázon szépen sétál, tud ülni, könnyen behívható, autóban gond nélkül utazott. Sajnos chip nem volt benne (már van), de láthatóan foglalkoztak vele, gondozott kutyus. Eredeti gazdiját is keressük, de ha valaki szeretné örökbefogadni, ne habozzon.
Érdeklődni róla az ideiglenes befogadójánál lehet.


_______________________________________________________________

2013. december 23. Megtalálták!
2013. december 4. ELVESZETT OROSZ FEKETE TERRIER!
December 3-án eltűnt egy nagy termetű orosz fekete terrier kan Újszegeden, a Fő fasor közelében. Nagy bundában van, Geri névre hallgat, barátságos, három kisgyerek várja haza... A gazdi elérhetősége: 0670/333-0832. Ha valaki látta, hívja a gazdáját!


_______________________________________________________________

2013. december 20. Bumba gazdis!
2013. november 10. Gazdát keres!

3 éves szuka, fajtatiszta, ivartalanított orosz fekete terrier örökbefogadóját várjuk. Bumba emberekkel jól szocializált, ugyanakkor jó területőrző is. Más kutyákkal domináns, egyéb háziállatokkal nem tartható, ezért egyedüli kutyának ajánljuk, nagytestű kutya nevelésében gyakorlott gazdának.
Érdeklődni róla kiképzőjénél, a panzióban lehet: Zombori Anna 06-70-318-33-72


_______________________________________________________________

2013. augusztus 1. Gazdát keres!
4 éves kan, fajtatiszta, színhibás orosz fekete terrier örökbefogadóját várjuk. Boromir családi kutyaként nevelkedett, jól szocializált, de a fajtára jellemző természete van: aki nem szimpatikus neki, azt megugatja és keményen őrzi a területét. Kizárólag ivartalanítva, egyedüli kutyaként, vagy barátságos szuka mellé költözhet új gazdájához.
Érdeklődni róla az egyesület elérhetőségein lehet.


_______________________________________________________________

2013. július 11. XVII. kerületben talált kutya!
1,5 év körüli nagytermetű, bozontos, fekete kan kutyát találtak Budapesten, a XVII. kerületben. Testalkata és szőre alapján elképzelhető, hogy orosz fekete terrier keverék. Barátságos, kedves természetű, a szőrpáncéltól már megszabadították. Chip nincs benne, jelenleg ideiglenes befogadójánál lehet érdeklődni róla.
Telefonszám: 06305769010


_______________________________________________________________

2013. május 27. Közvetített kutya Miskolcon
3-5 év körüli, orosz terrier keverék kan kutya gazdát keres! A kutya a Miskolci Állategészségügyi telepen van, 2013.04.16-án került befogásra Bükkszentlászlón. Oltva, chipelve a fent megjelölt oltási költségtérítéssel elvihető. Nem éri el a felnőtt fekete terrier kan méretét, a csontozata véknyabb, és sántít a jobb mellső lábára. Nagyon sovány, keveset eszik, pedig már 1 hónapja bent van. Sajnos eddig senki nem jelentkezett érte. Nagyon kedves kutya, nem támad de bizonytalan.
Megtekinthető Miskolc, Fonoda u. 3 szám 8-15 óráig.
Telefonszám: 06 46 345 103


_______________________________________________________________

2013. április 21. Gazdára talált!
2013. április 13. Gubanc gazdát keres!
Március 24-én találták a kiskutyát Etyek mellett, egy rókacsapdába szorulva. Azóta megtalálóinál élt, kigömbölyödött és nőtt is, hiszen még most is csak 5 hónap körüli, kedves, játékos kölyökkutya. Mivel a hatalmas, fekete bunda orosz terrier keveréket sejtetett, elindultunk érte és kozmetikázás után panzióban helyeztük el.
Gubanc kisfiú, de nagy kutya lesz belőle: jelenleg kb. 53 cm a marmagassága, fejformája, nagy tappancsai és csontozata alapján elképzelhető hogy fekete terrier is van az ősei között. Roppant jó természetű kölyök, más kutyákkal és a kozmetika cicájával is kedves, barátságos volt. Autóban, szállítóboxban egy hang nélkül utazik, pórázon szépen sétál, a fürdetést, szárítást, nyiratkozást, ismeretlen helyeket és helyzeteket is kiegyensúlyozottan, türelmesen viselte. Az első döbbenet elmúltával folyamatosan hízelgett és csóvált, belopta magát a szívünkbe.
Felelősségteljes, nagytestű kutya neveléséhez értő gazdát keresünk neki, érdeklődni róla a 30/500-2601 telefonszámon, vagy az info@blackterrier.hu email címen lehet.

Gubanc kozmetika előtt

Gubanc a kozmetikában: frissen fürdetve és nyírva


_______________________________________________________________

2013. április 19. Gazdára talált!
2013. április 13. Fekete kölyök gazdát keres!
Március közepén besétált egy családi ház udvarára ez a kedves, játékos kan kölyökkutya. Ideiglenesen befogadták, de nem tudják megtartani, sürgősen végleges gazdát keresünk neki. Természete, arányai, testalkata és szőrminősége megegyezik az orosz fekete terrierekével, de ő valószínűleg kisebb marad a társainál. Jelenlegi állatorvos által becsült életkora kb. 8,5-9 hónap, a marmagassága 56 centi körül van.
Kozmetika után, szépen formára nyírva megtévesztésig hasonlít egy orosz feketére, csak egy számmal kisebb méretben. De ilyet láttunk már garantáltan fajtatiszta kutyáknál is :) Így esetleg kisebb lakásban, kisebb kertben is praktikus, hűséges, kedves társa lehet bárkinek.
Érdeklődni róla a 30/633-6985 telefonszámon, vagy a brtrescue@blackterrier.hu címen lehet.

Önkényes kertfoglalása előtt ilyen kis bozontos volt

ma pedig a kozmetikában így megszépült

_______________________________________________________________

2013. február 19. megkerültek!
2013. február 17. Február 16-án este veszett el ez a két kutya Dunavarsányból, nagyon keresik őket!
Mindketten chipesek: Prescott, 5 éves ivartalanított bulmasztiff kan, és Léna, 5 éves ivaros orosz fekete terrier szuka.
Léna kisebb termetű szuka, 64 cm körüli marmagassággal, most nagy bundában van, inkább snacira hasonlít.
Együtt nőttek fel, valószínűleg most is együtt maradtak.
A gazda elérhetőségei: Leéb Elvira, 06-30-558-7744 06-20-937-4395 elvira.leeb@gmail.com

_______________________________________________________________

2012. november 10. Gazdára talált!
2012. április 2. Haláleset miatt gazdát keres Döme, egy 8 éves, fajtatiszta OFT kan!
Emberekkel, kutyákkal, cicákkal is barátságos, kiegyensúlyozott, jókedélyű, egészséges kutya, aki nagyon szeretne ismét családtagként élni. Jelenleg a család ismerőse eteti, de egyre jobban megviseli az egyedüllét. A fotókon még téli bundában van, nyárra le kellett nyírni rövidre.
Érdeklődni róla egyesületünk elérhetőségein lehet.

_______________________________________________________________

2012. június 3. Gazdára talált!
2012. május 4. Gazdát keres egy törzskönyvezett, ivartalanított orosz fekete terrier szuka!
Cleo hétéves, kiegyensúlyozott, nagyon jó természetű és jólnevelt kutya, aki családi okok miatt került be a székesfehérvári HEROSZ menhelyére. Jól szocializált, emberekkel, kutyákkal, macskákkal is remek a viszonya. Jelenleg egy nagy kennelben, tíz másik kutyával együtt lakik, szeretnénk ha minél előbb családba költözhetne.
Érdeklődni róla egyesületünk elérhetőségein, vagy a HEROSZ Fejér Megyei Szervezeténél lehet: 0622-379374

Cleo kozmetika után

_______________________________________________________________

2012. június 2. Gazdára talált!
2012. április 22. Szigetszentmiklóson talált orosz fekete terrier, vagy arra nagyon hasonlító keverék kan!
Sajnos chip és egyéb azonosító nincs benne, 2-3 év körüli egészséges kan. Emberekkel nagyon kedves, kan kutyákkal szemben viszont domináns. Jelenleg ideiglenes befogadónál várja eredeti gazdiját!
Érdeklődni róla a 06-70/604-2715 számon lehet.


_______________________________________________________________

Az ASKA gondozásában gazdára talált!
2011. november 30. Sóskúton talált orosz fekete terrier, vagy arra nagyon hasonlító keverék kan!
November 28-án befogott kutya, jelenleg a székesfehérvári ASKA menhelyén várja gazdáját, vagy két hét múlva örökbefogadóját.
Érdeklődni a menhely elérhetőségein lehet: 30/317-4370, 30/386-5120

_______________________________________________________________

2011. október 21. Gazdára talált!
2011. szeptember 29. Gazdára vár egy fiatal orosz fekete terrier kan!
Gyálon talált, 2-3 év körüli fiatal kutyának keresünk gazdát. Pórázon szépen sétál, kiegyensúlyozott, kedves természetű.
Érdeklődni róla az egyesület fenti elérhetőségein lehet.

_______________________________________________________________

2011. augusztus 12. Megvan a gazdája!
2011. augusztus 5. sérült orosz fekete terrier!

Noszvaj után találtak egy fiatal orosz fekete terrier kant és egy golden retriever kant!
A feketének darabosan van eltörve a lába, hétfőn fogják megoperálni az egri Imperiál Állatkórházban. Másfél év körüli, barátságos természetű kutya, nemrég lehetett megnyírva, chip és egyéb azonosító nélkül. Valószínűleg együtt veszhettek el, mert a golden vezette oda megtalálójukat a sérült feketéhez. Érdeklődni róluk a következő számokon lehet: 36/312-460 vagy 20/361-0086

_______________________________________________________________

2011. augusztus 10. Gazdára talált!
2011. július 29. közvetített kutya!

Szalkon a bányatavaknál kóborolt ez a nagyon szép, okos, 3-4 év körüli kan, lehetséges hogy orosz fekete terrier keverék. Jól nevelt, kenneltiszta, más kutyákkal is barátságos. Parancsra ül, fekszik, pacsit oszt. Viharban nagyon fél, elképzelhető, hogy emiatt menekült el otthonról. Örökbefogadták őt, de sajnos nagyon szökik, nem tudják bent tartani az udvaron, így inkább új gazdit keresnek neki. Érdeklődni róla ezen a számon lehet: 20/370-7727

_______________________________________________________________

2011. június 29-én Dorogon talált kutya!
06.29-én este Dorogon fogták be ezt a nagytermetű, 70 cm körüli marmagasságú kant. Frissen nyírt, 4-5 éves lehet, jelenleg az ASKA menhelyén van. Jelleme és termete miatt lehetséges, hogy egy színhibás orosz fekete terrier, érdeklődni róla ezen a számon lehet: 30/317-4370. KÉPEK

_______________________________________________________________

2011. június 24. Brigi ivartalanítás után a gazdájával marad!
2011. június 9.
Családi okok miatt új gazdát keres egy 4,5 éves, törzskönyvezett szuka. Jelenleg lakásban él, teljesen szobatiszta, napi sétákhoz szokott, de ideális lenne neki egy kertes ház ki-bejárással, hogy szinte mindig a gazdi közelében lehessen. A nyári melegre és a filcekre való tekintettel szép, új bikini fazont kapott. Nagyon jó felépítésű, kompakt, arányos OFT, remek szőrtípussal, amit a reménybeli új gazdi könnyen rendben tud majd tartani azután is, hogy megnőtt a bundája. Ebben mi is szívesen segítünk, megmutatjuk, megtanítjuk, lelkiismeretes kozmetikust ajánlunk, stb.... Brigi természete tüneményes, kedves, farokcsóválós, hízelgős, feltéve ha az ember elnyeri a bizalmát. Első találkozáskor azonban elegánsan bizalmatlan, elhúzódik az idegenektől, tipikusan a fajtára jellemző vérmérséklettel rendelkezik. Pórázon szépen közlekedik, nem húz, nem ugrál, alap parancsokat ismeri, nagy szeretetben és sok-sok törődést kapva nőtt fel, ez egyértelműen látszik a viselkedésén. Ivartalanítás után fogadható örökbe, érdeklődni róla az egyesület elérhetőségein lehet.

_______________________________________________________________

2010. július 3. Dóri gazdára talált!
2010. június 12.
Ötéves, ivartalanított orosz fekete terrier szukának keresünk örökbefogadót. Gazdája halála után egyedül maradt, jövő héttől kerül a gondozásunkba. Érdeklődni róla június 15-től az egyesület fenti elérhetőségein lehet.

_______________________________________________________________

2010. június 29. Gazdára talált!
2010. június 26.
Gazdát keres egy nyolc hónapos, frissen ivartalanított, hosszú farkú orosz fekete terrier szuka. Fajtatiszta, kedves kölyök, az apja törzskönyvét ismerjük, így derült ki róla hogy az áprilisban örökbe adott Dusha unokája.

_______________________________________________________________

2010. május 29.
A budaörsi menhelyen vár gazdára ez a novemberi születésű testvérpár, felesleges szaporulatként adták le őket. Még növésben vannak, jelenleg 20 kiló körüliek, lehetséges hogy orosz fekete terrier is van az őseik között. Nagytestű kutya nevelésében tapasztalt gazdára várnak.
Érdeklődni róluk a budaörsi menhelyen lehet: 2040 Budaörs, Vasút u., 06-70/601-6701


2010. május 22.
Értesítést kaptunk róla, hogy a váci menhelyen egy idős, keverék szuka vár gazdára, akinek lehet hogy orosz fekete terrier is van az ősei között. Egyesületünknek jelenleg nincs lehetősége őt elhelyezni, elérhetősége és további fotói a váci menhely galériájában találhatók:
Polly képtára

_______________________________________________________________

2010. május 31-én megtalálták
2010. május 26.
Podgoricából (Montenegro) eltűnt egy 10 hónapos kölyök kan. Nem túl magas, rövid farkú, nagyon kedves természetű, frissen volt megnyírva.

_______________________________________________________________

Dusha túl van a műtéteken, boldog, nyugdíjas kutyaként él új otthonában.
2010. április 12.

Sajnos Dusháról a mai alapos kvizsgálás során kiderült, hogy tele van cisztával, azonnal operálni kell. A fülén lévő hematomát már nem elég leszívni, azt is műtéttel lehet csak biztonsággal eltávolítani. Továbbá a testén több helyen lévő zsídaganatokat is célszerű egy altatással leoperálni, és a fogköveit is leszedni. A műtéti költség körülbelül 60 ezer forint lesz, ami az egyesület kasszáját igencsak kimeríti.
Kérnénk minden OFT gazdát, leendő gazdát és szimpatinzánst, hogy járuljon hozzá Dusha gyógyításához, bármilyen csekély összeggel is, hogy a következő bajba jutott orosz feketén is segíteni tudjunk.
          Számlaszám: CIB Bank 10700536-48188407-51100005
          Számlatulajdonos: EMOFTFE

Előre is köszönjük, Dushát holnap délután 5 órakor operálják.

2010. április 10. Dusha története
Április 6-án meghalt Dusha gazdája, mi másnap kaptuk a hírt, hogy egy 12 éves gazdikereső szuka van a láthatáron. Április 8-án este egy szerencsés véletlen folytán személyes kapcsolatba is kerültünk volt gazdája barátjával, aki az árván maradt kutyák sorsát egyengette. Megállapodtunk vele, hogy amilyen gyorsan csak lehet a gondozásunkba kerül, és megpróbálunk örökbefogadót találni számára. A következő napon kiderült, hogy Dusha még 11 éves sincs, Oroszországból importált, egészséges, szeretettel, hozzáértéssel nevelt, problémamentes kutya.
Április 9-én este került Budapestre, és egy kedves orosz feketés család elvállalta az ideiglenes gondozását, amíg gazdához kerül.
Már aznap délelőtt jelentkeztek érte, egyetlen kritériumnak kellett megfelelnie: a macskákat nem bánthatja. Emiatt csak egy kicsit aggódtunk, hiszen egyikünk orosz feketéje sem vadászik a cicákra, ez a fajta jellemzően jól kijön a kisebb állatokkal.
Ma, azaz szombaton reggel megtörtént a cicateszt és Dusha megfelelt, tökéletesen közömbös volt rájuk. Így csak egy éjszakát töltött ideiglenes befogadóinál, és új családjához költözött, ahol a macskák mellett egy westie fiú lesz a társa.
Dusha nagyon jól nevelt, kiegyensúlyozott, remek fizikai állapotban lévő kutya, mindannyiunknak belopta magát a szívébe az együtt töltött pár óra alatt. Boldog nyugdíjas éveit mától  új otthonában folytatja.

_______________________________________________________________

2010. március 8. Mufurc gazdis!
2010. február 17. Mufurc gazdára vár!
Mufurc 6 éves, lakásban és kertben is tartható, ivartalanított, szobatiszta, jólnevelt, jól szocializált orosz fekete terrier kan. Jelenleg ideiglenes befogadónál él kertes házban, bejárással.
 


_______________________________________________________________

2010. február 25. Chili megtalálta új családját!
2010. február 4. Chili gazdára vár!
Chili 8 hónapos, ivartalanított orosz fekete terrier szuka. Megváltozott családi körülmények miatt jelenleg egyesületünk gondozásában vár új gazdájára. Olyan elkötelezett, sportos gazdit keresünk neki, aki tapasztalt nagytestű növendék kutya nevelésében, nem riad vissza a kitörő szeretetrohamoktól, amelyekkel jelenlegi ideiglenes befogadóját örvendezteti meg naponta többször is. Ideális esetben sok időt tölt a kutyával, még ideálisabb esetben már van egy toleráns, játékos kutyája, akivel Chili nagy barátságba keveredhet._______________________________________________________________

2009. november 21-én megtalálták!
2009. november 18-án elveszett!
Budapesten a délutáni órákban megszökött a IX. Ecseri útról egy Brunó névre hallgató ötéves kan orosz fekete terrier.
Jellegzetessége, hogy a jobb első lábán egy volt bursa maradványaként még kicsit lóg a bőr. Mindkét első lábán kopott a szőr, sokat rágja.
A jobb füle fáj a kutyusnak.
Gazdája: Varga Judit 30/311-7269
Brunóban sajnos nincs chip és tetoválás

_______________________________________________________________

2009. november 12-én este hazatalált az erdőből.
2009. október 29-én ismét elveszett Isaszegről Roy!
Roy 3 éves, nagytestű orosz fekete terrier kan. Jobb oldala borotvált, friss műtéti heg van rajta, de már varratok nélkül.
Chipszáma: 348098100086750, mely még mindig a tenyésztője nevére (Horváth József) van regisztrálva. Jóindulatú kutya, ezért kérjük, ha valaki látja, fogja meg és hívja a gazdáját az alábbi számon: 30/519-0379
Ezek a fotók tavaly novemberben készültek róla, valószínűleg most rövidebb a bundája:


_______________________________________________________________

2009. szeptember 13-án új gazdára talált!
2009. 08. 24.
NÉGYÉVES KAN ÚJ GAZDÁT KERES!

Emailben kaptuk az alábbi megkeresést, további információk a lenti elérhetőségeken:
"Kedves OFT rajongók!
Megváltozott életkörülményeink miatt elajándékoznánk 4 éves oft kan kutyusunkat. Nagyon kedves szelíd teremtés. Szereti a gyerekeket és kutyatársaiért is rajong. Könnyen barátkozik. Teljesen egészséges, mindig minden oltását megkapta. Kertben tartott kutya, lakásban tartást nem viselne el. Szeretnénk neki szerető, gondoskodó gazdit találni. Mellékletben csatolok néhány képet róla. Kérem, ha tudnak segíteni adják tovább e-mail címem vagy telefonszámom.
Köszönettel: Végh Kriszta"
 

_______________________________________________________________

2009. június 21-én új gazdára talált!
7 éves orosz fekete terrier kan új gazdát keres. Kerti kutya, mostani gazdái megváltozott életkörülményeik miatt kénytelenek megválni tőle. Később fotó is lesz róla.
(helyesbítés történt, a kutya 7 éves)

_______________________________________________________________

 

Kedves Wannabe Borisz Drukkerek!
Borisz szerető gazdára talált, részletek a blogján olvashatók.

Ezen a hétvégén fogjuk kifizetni a panziódíjat, és Borisz átköltözik a schnauzermentő csoport kennelébe, a Noé Állatotthonba. Kérjük, ha bármilyen kis összeggel is tudnátok támogatni eddigi lakhatását, segítsetek nekünk.
Borisz nem fog eltűnni a szemünk elől, a blogján továbbra is lehet vele diskurálni.

BORISZ, A WANNABE OFT (AKI A GYAKORLATBAN FAJTATISZTA ÓRIÁS SCHNAUZER) MÉG MINDIG GAZDÁT KERES!
TÖRTÉNETE ÉS TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A BLOGJÁN

                                 

BORISZ, alias Marcipán 2008. december 21-én hazaköltözött eredeti gazdájához, márciusban veszett el Zircről.
Miskolc mellett, Mályiban 2008. november 29-én találtak egy nagy, fekete, szőrös kutyát. December 13-án vadonatúj fotók készültek róla. Megfürdetve, illatosan és kifésülve keresi örökbefogadó gazdáját! Jövő héten kombinált oltását is megkapja, így karácsonyra már csak egy új gazdi hiányzik neki!

Mivel a megtalálók OFT-nek vagy annak keverékének tartották, ideiglenesen befogadták orosz feketés barátaink. Chip és tetoválás nincs benne, az első orvosi vizsgálaton már átesett. Jó kondícióban lévő, fiatal, 2-3 év körüli, energikus kutya. Sajnos a bal szeme beteg (lehet, hogy emiatt került utcára), arra valószínűleg meg fog vakulni, már így is maximum foltokat láthat vele. Mozgásában nem zavarja ez a fogyatékosság, pörgős, élénk kutya. Pórázon tud közlekedni, néhány alap vezényszót ismer, autóban szívesen utazik, ideiglenes nevére már hallgat.
Veszettség elleni oltás és féreghajtás után sürgősen határozott, nagytestű kutya nevelésében gyakorlott gazdát keresünk neki!
Érdeklődni lehet:  30/447-8005, 30/406-1111,
brtrescue@blackterrier.hu

Nagyobb fotókért kattintson a kis képekre:


_______________________________________________________________

Dolly január 8-án hazakerült.
ELVESZETT OROSZ FEKETE TERRIER!
2008. december 31-én Dégről (Fejér megye) elveszett egy 2 éves szuka orosz fekete terrier.
Végtelen barátságos természetű, 6-8 cm hosszú szőre van, a hátán elég hangsúlyosan látszanak a fehér szálak.
Kb. 70 cm marmagasságú, hosszabb testalkatú kutya. Regisztrált, chipezett, a chip száma már körözés alatt van!

_______________________________________________________________

November 25-én hazaköltözött.
Azonosító chipjét két év alatt nem regisztrálták a petvetdata adatbázisába, így tenyésztőjén keresztül találtuk meg a tulajdonosát.
TALÁLT OROSZ FEKETE TERRIER!
2008. november 22-én talált, fiatal, maximum kétéves orosz fekete terrier kan. Szombaton tudomásunk szerint már több napja kóborolt a környéken, nagyon elhanyagolt bundában.
Chipje van, jelenleg egyesületünk gondozásában, panzióban várja a gazdáját. Érdeklődni róla a fenti telefonszámokon és email címeken lehet.
Fotói a kis képekre kattintva megtekinthetők.


_______________________________________________________________

Marcipánt megtalálták!
2008. október 30-án ellopták Marcipánt a zárt udvarból!

Délután a gazdája felfeszített kertkapura és üres kennelre ért haza, a kennelajtót gondosan visszacsukták.
Marcipán kb. 70 cm marmagasságú, chipezett, ivartalanított, hosszú farkú orosz fekete terrier kan. Emberekkel barátságos, játékos természetű, fiatal kutya. Ha valaki meg tudja fogni, kérem azonnal értesítsen minket az alábbi telefonszámok valamelyikén:
30/500-2601, 30/406-1111, 70/466-4755
különös ismertetőjele, hogy a farán bolhaekcéma miatt kb. kéttenyérnyi folton sokkal rövidebb a szőre, mint máshol!

2008. október 15-én Marcipán ivartalanítás után új gazdájához költözött!
Marcipán: i
vartalanított, chipezett, másfél éves kan orosz fekete terrier örökbe fogadható. Emberekkel játékos, barátságos, kutyákkal már kevésbé, ezért egyedüli kutyának javasoljuk. Tapasztalt, hozzáértő gazdi jelentkezését várjuk, aki ezt a kamasz, kajla kutyát megneveli. Szeretettel és odafigyeléssel nagyon megbízható társ válhat belőle.
Jelentkezni lehet érte a következő telefonszámokon: 70/466-4755, 30/406-1111


_______________________________________________________________

Menhelyre került orosz fekete terrier, ő már gazdánál van.


 

 

 

Nyitólap